Moskva sprema veto na američku rezoluciju

© AP Photo / Seth WenigSB UN
SB UN - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva neće prihvatiti rezoluciju SAD o Siriji, koja je napisana na osnovu izveštaja Organizacije za zabranu hemijskog oružja, koju će Vašington pokušati da podnesu SB UN, izjavio je zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Veršinjin.
„Tek juče je stigao u Savet bezbednosti, Generalnu skupštinu izveštaj iz Haga o Siriji, iz Organizacije za zabranu hemijskog oružja. Naša prognoza je prilično mračna. Najverovatnije ćemo odmah videti prelazak Amerikanaca na donošenje apsolutno neprihvatljive rezolucije, nacrta rezolucije o hemiji na bazi tog izveštaja iz Haga koji će biti protiv Sirije“, rekao je Veršinjin.

On je naglasio da Rusija ne može popustiti i to prihvatiti. Po njegovim rečima, ruske diplomate će sada aktivno raditi na tome da Amerikanci ne dobiju većinu.

Zapad nastavlja da optužuje Damask za hemijski napad na sirijski grad Duma u Istočnoj Guti. Rusija i Sirija su više puta optuživale OZHO za pristrasnost tokom istrage događaja na teritoriji ove arapske republike i dovodile u pitanje zaključke tehničkih službi organizacije. Sirijske vlasti su saopštile da nikad nisu upotrebile hemijsko oružje protiv svojih rađana niti terorista i da je ceo hemijski arsenal izvezen iz zemlje i nalazi se pod kontrolom OZHO.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala