Misterija u Angelinom komšiluku: Mediji bruje o „tronu sotone“ i „žrtvovanju ljudi“

Pratite nas
Jedan od najvećih napada na umetnost u posleratnoj Nemačkoj dogodio se pre više od dve nedelje kada je oko 70 artefakata na Muzejskom ostrvu u Berlinu poliveno tečnošću na bazi ulja. Mediji spekulišu da su u napad umešani teoretičari zavere.

Na Muzejskom ostrvu, lokaciji koja je na Uneskovoj listi svetske baštine, nalazi se pet čuvenih muzeja.

Incident se dogodio 3. oktobra, na godišnjicu ujedinjenja Nemačke, ali nije poznato da li je sa namerom odabran taj datum za napad.

Na meti napada su bili izloženi predmeti i umetnine u muzeju Pergamon, Staroj nacionalnog galeriji i Novom muzeju, a mrlje su ostavljene na egipatskom sarkofagu, skulpturama i slikama iz 19. veka.

Razlog napada – „tron sotone“

Iz izveštaja policije, koji se pojavio čak posle 17 dana od incidenta, nije jasno ko bi mogao da bude odgovoran, ali u nemačkim medijima se spekuliše da su u napadu na artefakte bili uključeni sledbenici bizarnih desničarskih teorija zavera koje se u poslednje vreme ubrzano šire i Nemačkom, paralelno s poricanjem pandemije virusa korone i dezinformacijama o njoj.

Prema mišljenju, koju pristalice ove teorije zavere propagiraju, muzej Pergamon je centar „globalne satanističke scene“ zbog rekonstrukcije drevnog grčkog Pergamonskog žrtvenika.

Ova tvrdnja je deo šire teorije zavere, čiji sledbenici veruju da svetom vlada tajni satanističko-pedofilski kult koji žrtvuje decu i pije njihovu krv kako bi se podmladio.

Nemački mediji su u vezi sa ovim incidentom doveli jednog od najvećih pristalica gore navedenih teorija zavere Atilu Hildmana koji je ranije na društvenim mrežama tvrdio da je rekonstrukcija Pergamonskog žrtvenika u istoimenom muzeju u stvari „tron sotone“ na kom nemačka kancelarka Angela Merkel „žrtvuje ljude“.

Kako navodi britanski Independent, Hildman tvrdi i da je Merkelova, čija je rezidencija tačno preko puta Pergama, jedan od svetskih lidera koji priprema vakcinu protiv virusa korona kako bi počinila genocid.

Zašto je policija ćutala danima

Bi-bi-si piše da razlog za policijsko višednevno skrivanje informacija o incidentu i dalje nejasan, a informacija je potvrđena tek nakon što se policiji obratilo više nemačkih medija.

Nemački istražitelji su se putem imejla javili ljudima koji su na dan napada kupili karte za muzeje u kojima su oštećeni artefakti, tražeći od njih više informacija o incidentu.

Policija je medijima rekla da nije odmah izašla u javnost sa informacijama o incidentu iz „strateških razloga“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala