Lukašenko: Rusija i Belorusija nemaju mnogo prijatelja, moramo zajednički reagovati na pretnje

© AP Photo / Maxim GuchekPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Situacija oko Saveza Rusije i Belorusije je složena, naše zemlje nemaju mnogo prijatelja, moramo zajednički da odgovorimo na nove izazove, izjavio je beloruski lider Aleksandar Lukašenko na sastanku sa direktorom ruske Spoljnoobaveštajne službe Sergejem Nariškinom.

„Nije tajna da će naš susret u ovom trenutku izazvati neku vrstu eksplozije u medijima, posebno na internetu. Mi i ne krijemo da je situacija koja nas okružuje složena, imam u vidu Savez dve države“, rekao je Lukašenko na početku razgovora, a prenela državna agencija „Belta“.

Beloruski predsednik je na sastanku sa Nariškinom naglasio da u svetu „izbezumljenom od pandemije“, Rusija i Belorusija imaju malo prijatelja, kao i da se svi interesuju za njih, na šta bi Moskva i Minsk trebalo da reaguju.

„U ovom sumanitom svetu, naročito izbezumljenom od pandemije i drugih stvari – nemamo mnogo prijatelja. Govorimo otvoreno, svi se interesuju za nas. Za Rusiju i Belorusiju. Trebalo bi da reagujemo“, rekao je beloruski lider na sastanku u Palati Nezavisnosti.

On je takođe zahvalio šefu Spoljnoobaveštajne službe na informacijama, koje ruska obaveštajna služba „redovno prenosi“ beloruskim specijalnim službama i njemu samom.

Zaštititi Rusiju i Belorusiju od novih pretnji

Sa svoje strane, Nariškin je na sastanku u Minsku naglasio da specijalne službe Rusije i Belorusije mogu još mnogo toga da učine, kako bi osigurali interese dveju zemalja i zaštitile ih od pretnji koje nastaju.

„Uveren sam da specijalne službe mogu da urade još mnogo toga kako bi osigurale interese naših država i građana i kako bi ih zaštitili od onih pretnji koje periodično nastaju“, rekao je Nariškin predsedniku Belorusije, a prenela „Belta“.

Istovremeno, Nariškin je izrazio zahvalnost beloruskim kolegama za organizaciju sastanka kolegijuma specijalnih službi dve države u Minsku.

„Zahvaljujem našim kolegama na činjenici da se danas sastajemo ovde, ponovo održavamo zajednički sastanak kolegijuma naših specijalnih službi. Održavamo ga u teškom periodu“, rekao je on.

Nariškin je u četvrtak ujutro nenajavljeno stigao u Minsk.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala