Dodik o Lavrovljevoj poseti: Odlični odnosi Srpske i Rusije

© Sputnik / Aleksandar MilačićSergej Lavrov i Milorad Dodik na konferenciji za novinare
Sergej Lavrov i Milorad Dodik na konferenciji za novinare - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas povodom predstojeće posete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova da Republika Srpska sa Rusijom ima odlične odnose bez obzira na sve pritiske koji, kako kaže, nisu mali.

Dodik je rekao da su nekorektne optužbe za navodno rusko mešanje u ovdašnje unutrašnje poslove, te da se upravo oni koji iznose takve optužbe najviše mešaju u te poslove. On je dodao da je dovoljno pročitati štampane medije i videti da je u njima više intervjua ambasadora u vezi sa situacijom u BiH, nego onih koji vode kampanju, prenose Novosti.

„To govori u kakvoj situaciji je BiH sa tog stanovišta“, rekao je Dodik.
On je naglasio da je njemu važno što Lavrov dolazi u Srpsku.

A to što dolazi u BiH je neko formalno pokriće, rekao je Dodik i naveo da će Lavrov, tokom posete BiH, kratko boraviti u Predsedništvu BiH.

On je podsetio da će se suština razgovora i sastanak rukovodstva Srpske sa Lavrovom održati u Istočnom, odnosno Srpskom Sarajevu.

Dodik je rekao da je planiran i zajednički ručak i da posle toga odlaze zajedno u Beograd, gde će biti promovisana rekonstrukcija i dogradnja hrama Svetog Save na Vračaru.

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov boraviće 28. oktobra u poseti BiH tokom koje će se sastati i sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, saopštila je ranije portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala