Đoković u Beogradu otkrio glavni cilj do kraja sezone /video/

Pratite nas
Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da ima u planu nastup i odbranu titule na Australijan openu početkom sledeće godine.

„Još uvek nisam siguran za odlazak za Australiju, u smislu datuma kada se ide tamo zbog porodice, priprema, svih ograničenja i restrikcija. Nadamo se da će se sve to promeniti na bolje, da će da skrate period karantina. U slučaju da to ostane, mi teniseri moraćemo ranije da odemo. Australijan open je definitivno u planu, za ATP kup ne znam. Razgovaraću sa timom na kraju sezone, pa ćemo doneti odluku“, rekao je Đoković na konferenciji za medije u Beogradu.

Pored titule u Melburnu, Đoković je igrao u finalu Rolan Garosa, gde je izgubio od Rafaela Nadala, dok je sa Ju-es opena diskvalifikovan.

„Postoji žal što nisam uzeo Ju-es open ili Rolan Garos. Mislim da sam bio u izvanrednoj formi na oba gren slema. U Parizu sam dogurao do finala, imao samo boljeg rivala i nisam bio na nivou. Na Ju-es openu se desila ta nesrećna situacija, ali na ostalim turnirima na kojima sam učestvovao, osvojio sam ih. Ako ne računamo diskvalifikaciju, ove godine izgubio sam samo od Nadala u Parizu. Mislim da igram tenis života. Ova sezona po pobedama i kvalitetu tenisa može da se poredi sa najboljim sezonama koje sam imao 2011. i 2015. godine“, rekao je Đoković.

On je dodao da su u plan i nastupi na turnirima u Beču i Londonu, kao i da je cilj da zadrži bodovnu prednost i da godinu završi na prvom mestu na ATP listi, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala