Dačić objasnio kako je sa Vučićem dogovorio novu funkciju

© Tanjug / RADE PRELICPredsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je onima koji smatraju da je mesto predsednika parlamenta degradirajuće za njega, da je to najviša funkcija koju je do sada obavljao i da to što mediji nisu znali za to dok nije saopštio predsednik Aleksandar Vučić, govori o njihovom međusobnom poverenju.

Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da se njegov razgovor sa Vučićem nije odvijao u kategorijama „uzmi ili ostavi“ ili „trebaš mi-ne trebaš mi“, navodeći da je lider Srpske napredne stranke (SNS) imao nekoliko varijanti, ali da to nije za javnu priču.

Dačić je tako odgovorio na pitanje da li bi izabrao tu funkciju da je mogao da bira.

On je dodao da želi da učini rad u Skupštini ozbiljnim i najavio sledeću sednicu za subotu na kojoj će se raspravljati o Zakonu o ministarstvima što je, kako je rekao, preduslov za formiranje vlade.

„Moj zadatak je da štitim parlament od napada na tu instituciju i od onih koji žele da ga degradiraju, kao i celu Srbiju“, rekao je Dačić, koji je predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS).

Podsetio je na izjavu predsednika Vučića da će parlament imati važnu ulogu u društvenom dijalogu, ali je dodao da je tek stupio na funkciju, tako da ne može precizno o tome sada da govori.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala