Baku optužuje, Jerevan demantuje: Da li je Jermenija lansirala balističke rakete na Azerbejdžan?

© Foto : official site of the MoD of RALansiranje raketa iz protivvazdušnih raketnih sistema "Osa" Oružanih snaga Jermenije
Lansiranje raketa iz protivvazdušnih raketnih sistema Osa Oružanih snaga Jermenije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da su sa teritorije Jermenije u pravcu rejona Gabale na severu zemlje lansirane balističke rakete. Jerevan je demantovao ovu tvrdnju.
„Balističke rakete su lansirane sa teritorije Jermenije u pravcu Gabale i Kurdamira 22. oktobra u devet sati po lokalnom vremenu (sedam po srednjoevropskom)“, saopštila je pres-služba  vojnog resora.

S tim u vezi, portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan negirala je tvrdnju Bakua o lansiranju raketa.

„Nikakve rakete nisu ispaljene sa jermenske teritorije u pravcu Azerbejdžana), istakla je ona.

Istovremeno, azerbejdžansko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su borbe u Karabahu nastavljene.

„Borbena dejstva različitog intenziteta nastavljena su danju 21. oktobra i u noći 22. oktobra na Agdere-Agdamskom, Fizuli-Džebrailskom i Zangilan-Gubadlinskom pravcu fronta. Neprijatelj je iz streljačkog oružja, minobacača i topova pucao na odbrambene položaje azerbejdžanske vojske“, navedeno je u saopštenju.

Rat u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
„Veliki gubici“: Da li je Azerbejdžan prinuđen da koristi poslednje rezerve na ratištu?

Vojni resor tvrdi da je jermenska jedinica pretrpela gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici u Gubadlinskom pravcu, kao i da je bila primorana da se povuče sa strateških visina.

„Borbena dejstva se trenutno nastavljaju duž čitavog fronta. Naše trupe kontrolišu operativnu situaciju“, dodalo je Ministarstvo.

Sa svoje strane, nepriznata republika Nagorno-Karabah saopštila je da azerbejdžanska vojska izvodi artiljerijske napade na grad Martuni i okolna sela.

Prethodno je jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio da je Azerbejdžan pretrpeo velike gubitke tokom borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu i da je sada prinuđen da koristi svoje poslednje rezerve na bojnom polju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala