Rat u državnom vrhu Hrvatske: Kokain, kroasani, mađarski potrčko i „mnogo toga iz septičke jame“

Pratite nas
Dve glavne ličnosti u državnom vrhu Hrvatske, predsednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković, verbalno su zaratili zbog održavanja sednice Veća nacionalne sigurnosti.

Milanović je tražio da se zbog napada na zgradu Vlade u Zagrebu i „radikalizacije u društvu“ održi sednica, dok je premijer Plenković to odbio uz obrazloženje da se „Milanović bori protiv borbe protiv korone“ i da je „relativizovao zločin na Markovom trgu“, kada je mladić pucao na zgradu Vlade i ranio policajca.

Potom je krenula razmena niskih udaraca. Prvo je Plenković nazvao Milanovića „piromanom prerušenim u vatrogasca“. Dodao je da je Milanović „pre četiri godine sejao mržnju“, prenose hrvatski mediji.

Na to je reagovao Milanović, koji je odgovorio na optužbe rečima da je „Plenković puno vremena proveo na kroasanima u Briselu i Parizu, pa verovatno teže smišlja šale“. Naveo je i da se „Plenković ponaša kao herojski zec“ i da „glumata“. Takođe, ministra privrede Tomislava Ćorića nazvao je „mađarskim potrčkom“ koji „sve prvo javlja Mađarima, pa onda nama“.

„Premijer je, kazavši da sam 54-godišnji šmrkavac, aludirao da sam ja zavisnik od kokaina. To je inspiracija iz septičke jame interneta. Ja imam problema s disajnim putevima, imam alergije, ali spominjati tako nešto može samo jedan lou lajf. Ja za kokain nemam ni novca“, rekao je Milanović i dodao kako je „Plenković isplazio jezik Hrvatskoj“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala