Proizvođači čekaju u redu za dobijanje ruske vakcine protiv korone

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina „Sputnjik V“
Ruska vakcina „Sputnjik V“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor centra „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg rekao je da je napravljen red od proizvođača koji žele da proizvode i prodaju rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik V“.
„Sada se faktički formirao red proizvođača koji žele da uđu u naš registracijski dosije. Ulazak u taj dosije formalno pruža mogućnost puštanja tog preparata, izlaska s njim u civilni promet, odnosno, prosto rečeno – mogućnost prodaje tog leka“, rekao je on na sastanku kluba za diskusiju „Valdaj“.

Gincburg je u utorak rekao da će masovna vakcinacija protiv korone, početi verovatno već u novembru, prema mestu prebivališta u Rusiji.

Ranije je ministar za ekonomski razvoj Denis Manturov saopštio da se proizvodnja vakcine „Sputnjik V“ protiv kovida 19 u Rusiji može povećati pet puta u poređenju sa oktobrom tekuće godine.

Podsetimo, vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ je 11. avgusta dobila potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Trenutno su u toku postregistraciona ispitivanja vakcine u kojima učestvuje 40 hiljada dobrovoljaca. Očekuje se da će prvi rezultati postregistracionih ispitivanja biti objavljeni u oktobru-novembru 2020. godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala