Pompeo: Rusija nije umešana u curenje podataka o Bajdenovom sinu

© REUTERS / POOLAmerički državni sekretar Majk Pompeo
Američki državni sekretar Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki Stejt department deli mišljenje američke obaveštajne službe da nije bilo „ruskih dezinformacija“ u skandalu sa elektronskom poštom Hantera Bajdena, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo.

„Video sam izjavu direktora nacionalne obaveštajne službe Retklifa i imam sve razloge da smatram da ju je pravilno razumeo“, odgovorio je Pompeo na pitanje da li Stejt department deli stav koji je izneo direktor američke obaveštajne službe da Rusija nije umešana u objavljivanje kompromitujućih dokaza protiv protivnika aktuelnog predsednika Trampa na predstojećim izborima Džoa Bajdena.

Prošle nedelje list „Njujork post“ je objavio seriju materijala zasnovanih na prepisci navodno pronađenoj na laptopu Hantera Bajdena, koji je pronađen u jednom servisu u državi Delaver. Medijima je mejlove predao Trampov advokat Rudi Džulijani.

U jednom mejlu koji je objavljen, a koji je navodno poslat Vadimu Požarskom, mlađem savetniku uprave ukrajinske energetske kompanije „Burizma“, Bajden je zahvalio na sastanku sa Bajdenom starijim. U drugom pismu, Požarski traži od Bajdena mlađeg da razmisli kako može da „iskoristi svoj uticaj“ da pomogne kompaniji.

Ova otkrića su u suprotnosti sa tvrdnjama Džoa Bajdena da on nije imao nikakve veze sa radom svog sina u „Burizmi“.

Demokrate su u objavljivanju materijala videli tragove „ruske kampanje za dezinformisanje“, ali je direktor američke obaveštajne službe Džon Retklif izjavio da to nisu potvrdili obaveštajni podaci.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala