Ministar policije Francuske će tražiti od Rusije da primi nazad iseljene Čečene

CC0 / Marijanana / Francuska policija
Francuska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar policije Francuske Žerar Darmanjen izjavio je da namerava da poseti Moskvu krajem nedelje i razgovara sa ruskim kolegom Vladimirom Kolokoljcevim.

Darmanjen je saopštio televiziji BFM, da je „zamolio predsednika republike Emanuela Makrona za dozvolu da poseti Rusiju krajem nedelje“.

On je naglasio da bi želeo da se sastane sa ministrom policije Rusije, „ali da nema puno vremena. Ne znam, da li me on može primiti ovih dana“.

„Kada govorimo o problemima radikalizacije u Francuskoj, postoji razlog za diskusiju na ovu temu i sa kolegama iz inostranstva“, objasnio je ministar.

On je dodao da „predstavnici Francuske posećuju sve države, zarad otvorenog dijaloga o tome da li i oni imaju takve poteškoće i mogu li ponovo prihvatiti ljude koji su poreklom iz njihovih država“.

Podsetimo, u predgrađu severozapadno od Pariza u petak je napadač odsekao glavu profesoru. Kako se kasnije ispostavilo, ubica je bio poreklom iz Čečenije. Istražitelji pokušavaju da utvrde da li je napadač, koga je ubila policija, izveo napad sam ili je imao saučesnike. Pretpostavka je da je napadača motivisalo to što je profesor istorije na časovima đacima pokazivao karikature proroka Muhameda.

Očevici ubistva su čuli kako je napadač uzvikivao „Alah je veliki“. Predsednik Emanuel Makron je nazvao zločin „islamskim terorizmom“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala