Lukašenko priprema narodni sabor koji će doneti petogodišnji plan razvoja države

© AP Photo / Nikolai PetrovPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da je u decembru planirana diskusija o pripremi Opštebeloruskog narodnog sabora za utvrđivanje zadataka razvoja zemlje za petogodišnji period, prenosi agencija „Belta“.
„Očekujem da ćemo se u decembru vratiti pitanjima pripreme Opštebeloruskog narodnog sabora, gde ćemo definisati zadatke razvoja naše zemlje za petogodišnji period i razmotrićemo globalna pitanja razvoja naše države“, rekao je on.

Lukašenko je takođe izjavio da je „vlada juče razmotrila, a možda i donela odluku o perspektivama razvoja i budžeta za sledeću godinu“. Prema njegovim rečima, s tim vezi, u novembru je planirano detaljno razmatranje „perspektive za narednu godinu“.

Lider Belorusije je sazvao sastanak, na koji je pozvano najviše rukovostvo zemlje. Prema ingormacijama agencije, na sastanku učestvuju šefovi vlada, parlamente, Vrhovnog suda, administracije predsednika, bezbednosnih struktura i Ministarstva zdravlja, kao i regiona i Minska. Saopšteno je da će se razgovarati o tri bloka pitanja: ekonomiji i finansijama, političkoj sferi i javnoj bezbednosti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala