Ukrajina počinje gradnju dve vojne baze „za zaštitu crnomorskog regiona“

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaUkrajinski vojnik na brodu obalske straže na Azovskom moru u luci Mariupolj na istoku Ukrajine
Ukrajinski vojnik na brodu obalske straže na Azovskom moru u luci Mariupolj na istoku Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajina počinje da gradi dve pomorske baze radi zaštite crnomorskog regiona, saopštio je predsednik Ukrajine Ukrajine Vladimir Zelenski.

„Počinjemo da gradimo dve ukrajinske pomorske baze za zaštitu crnomorskog regiona“, rekao je predsednik Ukrajine.

Zelenski je naglasio da neće dozvoliti smanjenje finansiranja vojske u 2021. godine.

„U 2020. godini budžet za vojsku je bio najveći u istoriji Ukrajine. Tokom virusa korone on se nije smanjio ni za grivnu, i ne govorite da ćemo u 2021. godini smanjiti sredstva za vojsku. To neću dozvoliti“, rekao je predsednik u Vrhovnoj radi.

On je naglasio da vojni budžet za narednu godinu neće biti manji, nego što je bio ove godine – oko 4,12 milijardi dolara.

Po njegovim rečima, vlasti modernizuju vojsku kako bi mogla da zaštiti teritoriju Ukrajine, a oni koji su dali Krim „bez borbe“, treba za to da odgovaraju.

„Mi unapređujemo ukrajinske snage kako bi mogle da zaštite Ukrajinu i na kopnu, i u vodi, i u vazduhu, i u sajber prostoru. Da više niko ni ne pomisli da posegne na naš suverenitet, teritorijalnu celovitost. Da više niko ne pomisli da može od Ukrajine uzeti deo teritorije, bez ijednog pucnja“, rekao je Zelenski.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala