Milion i po doza u decembru: Rusija ubrzava proizvodnju vakcine protiv korone

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaVakcinacija protiv korone u Belorusiji
Vakcinacija protiv korone u Belorusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Proizvodnja vakcine „Sputnjik V“ protiv virusa korona u Rusiji može se povećati pet puta u poređenju sa oktobrom tekuće godine, saopštio je ministar za ekonomski razvoj Denis Manturov.
„Što se tiče količine, još uvek nismo izmenili parametre. Do kraja meseca želimo da dostignemo obim od oko 300.000 doza, u novembru – oko 800.000 i približimo se 1,5 miliona u decembru“, rekao je Manturov u intervjuu „Rusija 24“.

Prošle nedelje, ministar je saopštio da se na proleće naredne godine obim proizvodnje vakcine „Sputnjik V“ u Rusiji može povećati do 15 miliona doza mesečno.

Vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ je 11. avgusta dobila potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Trenutno su u toku postregistraciona ispitivanja vakcine u kojima učestvuje 40 hiljada dobrovoljaca. Očekuje se da će prvi rezultati postregistracionih ispitivanja biti objavljeni u oktobru-novembru 2020. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala