„Kobre“ više nisu bataljon vojne policije

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/JOVO MAMULAKobre
Kobre - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Kobre“ su ponovo Odred neposredno potčinjen načelniku Generalštaba, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin i navodi da je to naša elitna jedinica, koja vodi brigu o nekim od najznačajnijih funkcionera države Srbije.

„Od danas 'Kobre' više nisu Bataljon vojne policije već su Odred koji je neposredno potčinjen načelniku Generalštaba“, rekao je Vulin nakon obilaska pripadnika te jedinice u kasarni „Vasa Čarapić" u Beogradu.

Naveo je da je vraćanje „Kobrama" statusa odreda čin koji govori da je prepoznata vrednost te jedinice i specifičnost zadataka koje obavlja.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je rekao da će, zahvaljujući toj odluci i tom naređenju, „Kobre“ moći bolje i efikasnije da rade svoj posao.

„Njihov posao je težak, odgovoran, a nama, kao vojnim rukovodiocima, u zadatku je da im posao učinimo bar malo lakšim i egzistenciju izvesnijom“, naveo je Vulin.

Kaže i da je mnogo uloženo u njihovu opremu i obuku, a da oni to vraćaju na najbolji mogući način.

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/JOVO MAMULA"Kobre"
„Kobre“ više nisu bataljon vojne policije - Sputnik Srbija
"Kobre"

Naglasio je da su „Kobre“ jedinica za ponos, od koje mogu da uče i mnogo veće i bogatije armije.

Organizacijskim promenama je, kako je saopšteno, povećana brzina reagovanja, pojednostavljen je lanac komandovanja i upotreba jedinice, povećan broj radnih mesta i mogućnost bržeg karijernog napredovanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala