Potpuno nesvakidašnji slučaj: Korona zarazila ceo prvi tim i rezervne igrače

© Depositphotos.com / PhanuwatNandeeFudbal
Fudbal - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbalaski klub Široki Brijeg iz Bosne i Hercegovine saopštio je da su 18 igrača i jedan član stručnog štaba zaraženi korona virusom.

Prvi tim trenutno na raspolaganju ima šestoricu seniora zbog čega će zatražiti odlaganje prvenstvene utakmice protiv Tuzle i utakmice Kupa protiv mostarskog Veleža.

Kako se navodi, pre nekoliko dana je 12 igrača osetilo simptome i svi su blagovremeno stavljeni u izolaciju, a testiranje u ponedeljak potvrdilo je da su jedan član stručnog štaba i još šestorica igrača Širokog Brijega pozitivni na kovid 19.

Svi su oni igrali u derbiju 11. kola Premijer lige BiH prošlog vikenda, kada je na Koševu Široki Brijeg izgubio od Sarajeva 2:0.

Uprava Širokog Brijega tražila je odlaganje te utakmice, ali nadležna tela Fudbalskog saveza BiH odbacila su taj zahtev.

„Iako je FK Široki Brijeg pre spomenute utakmice, usled razvoja celokupne situacije, o svemu telefonski obavestio protivničku ekipu i FS Bosne i Hercegovine, oni su se oglušili na naše molbe za odlaganjem utakmice“, navode iz Širokog Brijega.

Upozoravaju da je u pitanju zdravlje i zaštita života, igrača, sudija i svih ostalih koji učestuju u organizaciji utakmica, a još uvek nije poznato da li ima zaraženih među igračima Sarajeva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala