Bugarska partija VMRO osudila proteste ispred zgrade Ministarstva odbrane

© REUTERS / STOYAN NENOVProtesti protiv vlade u Bugarskoj
Protesti protiv vlade u Bugarskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bugarska stranka VMRO BND, na čijem čelu je ministar odbrane Krasimir Karakačanov, osudila je proteste ispred zgrade Ministarstva.

Poslanik Milen Mihov izjavio je da je ogorčen zbog paradajza, jaja i crvene boje kojima su demonstranti gađali Ministarstvo i naveo da je bio prinuđen da se obrati predsedniku Rumenu Radevu.

„Šta je ovim zlim ljudima kriva vojska, u čijim redovima su naši preci davali svoje živote u ime Otadžbine? I gde je njen vrhovni komandant, predsednik? Zašto ćuti? Da li odobrava politiku pljuvanja i klevete? Treba ili da izjavi da se ne slaže sa izvršiocima (ove akcije), ili da preuzme odgovornost. Trećeg puta nema“, napisao je Mihov na Fejsbuku.

Demonstranti u Bugarskoj su gađali sinoć Ministarstvo odbrane jajima i paradajzom, ali i avionima-igračkama, zbog namere vlade da kupi od Amerike još jednu partiju lovaca F-16, prenosi Bugarski nacionalni radio.

Razlog ogorčenja demonstranata bila je reakcija ministra odbrane Krasimira Karakačanova u nedelju, kada je tokom polaganja cveća herojima-padobrancima u Sofiji, jedan od nezadovoljnih građana javno zahtevao ostavku ministra, rekavši mu „da ga narod ne želi“.

Protesti sa zahtevom za ostavku vlade i glavnog tužioca traju u Bugarskoj više od sto dana. Od tada je bugarski premijer Bojko Borisov smenio četiri ključna ministra: finansija, ekonomije, pravde i turizma.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala