U Srbiji uhapšen neonacista pedofil

CC0 / / Lisice, hapšenje
Lisice, hapšenje - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Srbiji je uhapšen neonacista Erik Lamers (60) zbog optužbi za seksualno zlostavljanje deteta u Belgiji.

Viši sud u Kragujevcu odredio ekstradicioni pritvor Eriku Lamersu, kojeg Belgija traži zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela protiv polnih sloboda.

Lamersa je 7. oktobra uhapsila policija u Kragujevcu po Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Belgija, precizirala je za Tanjug portparolka Višeg suda u Kragujevcu suda Ivana Obradović.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Kragujevcu mu je odredio ekstradicioni pritvor zbog više krivičnih dela protiv polne slobode, napomenula je ona.

Ukazala je da se Lamers žalio na rešenje o određivanju pritvora, ali da je njegova žalba obijena odlukom krivičnog vanraspravnog veća Višeg suda u Kragujevcu, te da je potvrđeno prvostepeno rešenje sudije za prethodni postupak.

Erikov otac Moris Lamers nije uhapšen, kako su to preneli pojedini mediji, već se nalazi u Belgiji.

U Ministarstvu pravde za Tanjug je rečeno da se očekuje molba Belgije za izručenje Erika Lamersa.

Belgijski mediji su preneli da je Erik Lamers neonacista kao i da je i ranije hapšen u vezi sa različitim teškim krivičnim delima.

Beogradski mediji prenose da je Lamers već bio hapšen u Srbiji j2008. godine, a njegovo izručenje Belgiji tada je potrajalo godinu dana.

Lamers je već osuđivan za dvostruko ubistvo u Antverpenu, kao i za pomoć prijatelju da zakopa jedno telo, a ispitivan je zbog veza sa zloglasnim "Brabantskim ubicama" koji su osamdesetih ubili 28 osoba u oružanim pljačkama, piše Blic.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala