Šta su američki zvaničnici tajno tražili u Siriji?

© Foto : Wikipedia/Javno vlasništvoHelikopter UH-1N hjui američke vojske
Helikopter UH-1N hjui američke vojske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Visoki zvaničnik Bele kuće Keš Pejton putovao je tajno u Damask, gde je razgovarao sa predstavnicima sirijskih vlasti, piše „Volstrit džurnal“, pozivajući se na izvore iz administracije predsednika Donalda Trampa i druga lica, upoznata sa pregovorima.
„Zamenik pomoćnika američkog predsednika Donalda Trampa Keš Pejton ranije ove godine leteo je u Damask, pokušavajući da oslobodi najmanje dvojicu Amerikanaca koje, kako se misli, drži predsednik Bašar Asad, saopštili su činovnici. Zvanična lica koja su upoznata sa putovanjem, odbila su da saopšte sa kim je Pejton imao sastanke u Siriji“, navodi se u članku.

Poslednji zvanični sastanci predstavnika Bele kuće i sirijskih zvaničnih lica održani su daleke 2010. godine, podseća list. Američki činovnici su se nadali da će osloboditi novinara Ostina Tajsa koji je nestao 2012. godine u Siriji i Mehmeda Kamalmaza, terapeuta, koji je nestao 2017. godine na sirijskom kontrolnom punktu.

„Smatra se da sirijska Vlada drži još najmanje četiri američka državljana, ali se malo zna o tim slučajevima“, piše list.

Pregovori američkih i sirijskih zvaničnika nisu urodili plodom, saopštili su izvori.

Predstavnik Stejt departmenta je odbio da komentariše ove navode lista.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala