Otkriveno sve o Samsung Galaksi S21 i S21 ultra: Tri meseca pre premijere /video/

© Foto : Jutjub/ PigtouSamsung Galaksi S21
Samsung Galaksi S21 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tri meseca pre premijere, snimci najnovijih Samsungovih modela Galaksi S21 serije objavljeni na OnLeaks Tviter nalogu prikazuju najnovije modele u svoj svojoj raskoši.

S obzirom na to da je izvor "curenja" OnLeaks Tviter nalog i da su podaci s njega uvek u milimetar i sliku bili precizni do sada, nema razloga da sumnjamo da su ovog puta lažirali bilo šta.

Takođe, osim slika za oba modela "procureo" je i video, a telefoni su gotovo identični, kao što je to bio slučaj sa prethodnom Galaksi S generacijom, pa je to još jedan razlog da ne sumnjamo u autentičnost budućih modela. 

Samsung Galaksi S21 ima potpuno ravan, ali unapređen ekran Super AMOLED tipa, dijagonale 6,2 inča i sa rupicom u sredini gornje ivice u kojoj je kamera. Dimenzije su gotovo identične Galaksi S20 telefonu, a i ovaj model će doći u 5G verziji, takođe. Galaksi S21 imaće 8 GB RAM memorije, 128 GB interne, podržavaće mikroSD i imaće dva čipseta - Snapdragon 875 (premijera u decembru), kao i Samsung Eksinos 1000 tj. Eksinos 2100 za Evropu i još neke regione.

Telefon dolazi sa potpuno novim sistemom tri kamere, koje su pozicionirane kao na Samsung Galaksi S20 FE telefonu u novom isečku, koji je i manji i lepši, nego onaj na Galaksi S20 seriji - i nije više onako dosadan i crn, nego je u boji telefona tj. njegovog kućišta. Baterija je kapaciteta 4.000 mAh, brzo se puni i adapter od 25 vati nalaziće se u kutiji s telefonom, prenosi Mondo.

Novi model ima i stereo sistem zvučnika, USB priključak za punjenje i kabl, uobičajen broj bočnih tastera i potpuno ravan ekran.

Baš kao mlađi model, i ovaj će imati Android 11 operativni sistem, One UI  3.0 korisničko okruženje, Super amoled ekran nove generacije, rupu za kameru u gornjem delu, kao i Qualcomm Snapdragon 875 tj. Eksinos 1000 ili Eksinos 2100 čipsetove. Početna konfiguracija ima 128 GB memorije i 12 GB RAM, mada će u ponudi biti i modeli sa više memorije u oba slučaja.

Za razliku od Galaksi S21 modela, Galaksi S21 Ultra imaće čak 6,9 inča dijagonalu ekrana, ali su ivice gotovo nevidljive i krivina je minimalna koji će imati te blage krivine na sve četiri strane. 

Nažalost, ovaj model imaće masivnu izbočinu na poleđini za četiri vezane kamere, od kojih će primarna biti rezolucije 108 megapiksela i novi tip zumiranja i ultraširoke opcije. Tu je i 5G podrška, bežično i brzo punjenje od 25 vati, ali nema detalja o kapacitetu baterije.

Za Galaksi S21 Ultra je procurela i navodna cena, koja bi trebalo da bude 1.299 dolara, odnosno evra u EU regionu, što je 100 dolara/evra povoljnije, nego Galaksi S20 Ultra model. Ovo se poklapa sa ranijim curenjima podataka, koji su naveli da će Samsung biti u prilici da nove Galaksi S telefone proizvede po nižim cenama.

Samsung bi trebalo da najavi Galaksi S21 najkasnije u januaru, više od mesec dana ranije, nego što je uobičajeno i na taj način bi iskoristio prednost u odnosu na konkurenciju, koja tada ne planira ništa novo da predstavi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala