Mitropolitov oporavak po planu: Rendgen pluća potvrdio povlačenje upale

© Sputnik / Nebojša PopovićMitropolit Amfilohije
Mitropolit Amfilohije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Današnji snimak rendgena pluća pokazao je smanjenje upalnog procesa, pa i danas možemo konstatovati da je zdravstveno stanje mitropolita Amfilohija u blagom poboljšanju u odnosu na jučerašnji dan, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

Možda izgleda da oporavak mitropolita Amfilohija teče sporo, ali lekarski tim je zadovoljan jer se odvija redovnim tokom, naročito kada se ima u vidu specifičnost oboljenja i godine pacijenta.

Čitavo vreme hospitalizacije svi vitalni parametri kao i saturacija koseonika su apsolutno u redu. Od početka lečenja pa do danas mitropolit ni u jednom trenutku nije priključivan na invazivnu mehaničku ventilaciju, a to znači da nije i nema potrebu za respiratorom, već se isključivo  nalazi na posebnom modu neinvazivne mehaničke ventilacije sa visokim protokom kiseonika – NIV.

Mitropolit Amfilohije je i dalje pod stalnim lekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak još od 6. oktobra, od kada se nalazi na bolničkom lečenju od bolesti uzrokovane virusom korona, prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala