Gradonačelnik Moskve: Uvođenje policijskog časa – neprihvatljiva mera

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaGradonačelnih Moskve Sergej Sobjanjin
Gradonačelnih Moskve Sergej Sobjanjin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanjin izjavio je da su uvođenje policijskog časa, zabrana kretanja po gradu i zabrana ulaska i izlaska iz grada zbog virusa korona – krajnje mere, kao i da su neprihvatljive i nemoguće.
„Krajnje mere su uvođenje policijskog časa, potpuna zabrana kretanja po gradu, zabrana ulaska i izlaska i zatvaranje skoro svih preduzeća. Za nas su te mere apsolutno neprihvatljive i nemoguće“, navedeno je u saopštenju na sajtu gradonačelnika.

Sobjanjin je dodao da se optimalna strategija u borbi protiv kovida 19 sastoji u tome da se nađe sredina između zatvaranja grada i potpunog odbacivanja ograničavajućih mera.

„Ne dirati glavne sektore privrede, ne lišavati ljude posla, ali istovremeno naći mogućnost da se prekinu lanci širenja virusa korona“, rekao je gradonačelnik.

Masovna vakcinacija

Istovremeno, gradonačelnik je naglasio da će masovna vakcinacija protiv korone početi u Moskvi u decembru-januaru.

„Moskva u novembru planira da dobije prve manje-više velike partije vakcine protiv virusa korona. U decembru-januaru započinjemo masovnu vakcinaciju stanovništva“, rekao je on.

Sobjanjin je dodao da će masovna vakcinacija postati „konačna pobeda nad pandemijom“.

Podsetimo, broj obolelih od virusa korona u Rusiji je u porastu, u nedelju je bilo registrovano preko 15.000 zaraženih osoba.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala