Naučnici utvrdili: Pritajeni simptom kovida 19 krije se u ušima

© Fotolia / BogdanhodaNaučnici i forenzički analitičari rade za mikroskopom u laboratoriji
Naučnici i forenzički analitičari rade za mikroskopom u laboratoriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Neki pacijenti koji boluju od kovida 19 prijavili su neobjašnjiv gubitak sluha. Ranije ove nedelje, jedan muškarac je prijavio gubitak sluha u kombinaciji sa šumom u levom uhu.

Tinitus je naziv za pojavu neobjašnjivih zvukova, uključujući zvonjavu, zujanje, šištanje ili pulsiranje.

Naučnici su nedavno pozvali lekare da paze na znakove tinitusa jer je to možda nedovoljno dijagnostifikovan simptom virusa korona, prenose Novosti.

„Uprkos značajnoj literaturi o kovidu i različitim simptomima povezanim sa virusom, nedostaje diskusija između kovida i sluha“, ističu naučnici sa Univerzitetskog koledža u Londonu.

Oni su u izveštajima objavljenim u žurnalu „BMJ Kejs resport“ napisali da su gubitak sluha i zujanje u ušima simptomi koji su primećeni kod mnogih pacijenata koji boluju od kovida 19 i virusa gripa.

„S obzirom na široko zastupljeno prisustvo virusa u populaciji i značajan gubitak sluha, važno je ovo dodatno istražiti“, dodaju naučnici.

Ipak, samo zato što čujete da vam uši zvone, ne mora nužno značiti da imate virus korona. Tinitus obično nije znak ničeg ozbiljnog, a već postoji niz tretmana za ovo stanje. Uzrok mogu biti dijabetes, anksioznost, pa čak i uzimanje određenih vrsta lekova.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala