Anketa u Bugarskoj: Narod nezadovoljan radom i Vlade i parlamenta

© AP Photo / Petar PetrovZastava Bugarske
Zastava Bugarske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istraživanje javnog mnjenja u Bugarskoj pokazalo veliko nezadovoljstvo radom zakonodavne i izvršne vlasti: radom parlamenta je nezadovoljno 75 odsto ispitanika, a radom vlade 68 odsto.

Predsednik Bugarske Rumen Radev se može pohvaliti, prilično, visokim poverenjem kod građana – 48 odsto, dok je 39 odsto negativno ocenilo njegov rad.

Vladajuća GERB i opoziciona Bugarska socijalistička partija imaju praktično iste šanse na predstojećim parlamentarnim izborima: na pitanje za koga biste glasali, ako bi izbori bili sutra, 24,1 odsto učesnika ankete je saopštilo da bi dalo svoj glas za GERB, dok bi za socijaliste bilo 23,6 odsto.

Podsetimo, i za vreme prošlih izbora u septembru opozicija takođe vrlo malo zaostajala iza vladajuće partije: tada je GERB glasao za 23,8 odsto, dok su Bugarski socijalisti dobili 23,4 odsto.

Protesti protiv vlade Bugarske traju više od četiri meseca. Kao odgovor na zahteve demonstranata kabinet premijera Bojka Borisova je predložio da se unesu određene izmene u aktuelni Ustav. Nacrt novog ustava je početkom septembra iznesen na razmatranje Narodnom sobranju, procedura će trajati od dva meseca do pet meseci.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala