Putin: Ujedinjene nacije - struktura za ravnopravan dijalog koja nema alternativu

© Sputnik / Mihail Metcelь / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin pozdravio je učesnike svečanosti posvećenoj 75. godišnjici Ujedinjenih nacija, istakavši da ta organizacija ostaje globalna struktura kojoj nema alternative i koja pruža priliku za multilateralni, ravnopravni dijalog.
„Polazimo od činjenice da je UN bila i nastavlja da bude globalna struktura kojoj nema alternative i koja pruža mogućnost za multilateralni, ravnopravni dijalog, kao i partnersku saradnju u rešavanju najrazličitijih problema sa kojima se čovečanstvo suočava“, saopšteno je na sajtu Kremlja.

Lider je istakao da Rusija aktivno podržava delatnost UN, dosledno se zalaže za jačanje njene centralne koordinacione uloge u svetskim poslovima, štiti potrebu da se poštuju norme i principi povelje organizacije.

Kako je rekao Putin, ta organizacija je pozvana da jača mir i bezbednost, da doprinese političko-diplomatskom rešavanju kriznih situacija, kao i da osigura stabilan socijalno-ekonomski razvoj i zaštitu ljudskih prava.

„Pod sloganom 'Zajednička budućnost zajedničkim snagama' obeležava se 75. godišnjica organizacije. Nesumnjivo je da samo zajedno možemo efikasno da se suprotstavimo globalnim izazovima 21. veka i da osiguramo miran, prosperitetan razvoj čovečanstva“, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala