Nagorno-Karabah: Baku i dalje pokušava da probije odbranu

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRazrušena crkva Svetog Hrista Spasitelja u gradu Šuši u Nagorno-Karabahu
Razrušena crkva Svetog Hrista Spasitelja u gradu Šuši u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U nekim delovima linije razdvajanja u Karabahu se poštuje režim humanitarnog prekida vatre, ali postoje delovi gde Azerbejdžan pokušava da probije odbranu, izjavio je savetnik predsednika nepriznate republike Nagorno-Karabah David Babajan.
„Sve ove akcije se suzbijaju. Mislim da će neprijatelj nastaviti sa aktivnim delovanjem u nekim oblastima“, rekao je Babajan tokom brifinga.

Prema njegovim rečima, glavni cilj azerbejdžanske vojske je veštačko jezero na reci Araks, na granici sa Iranom, koji uglavnom koristi iranska strana.

„Neprijatelj pokušava da onesposobi ili zauzme ovo strateški važno čvorište, kako bi stekao poluge uticaja nad Iranom“, rekao je Babajan.

Savetnik predsednika naglasio je da je režim prekida vatre vremenski neograničen, uprkos tvrdnjama pojedinih predstavnika azerbejdžanske strane.

Uništene kuće u granatiranju Stepanakerta u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Nagorno-Karabah: Posle odluke o primirju na liniji razdvajanja mirno

„Ako govore o nekoliko dana, znači da nameravaju da pribegnu novim akcijama. Ali ovo primirje je vremenski neograničeno“, dodao je on.

Ranije je portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan saopštila da je Azerbejdžan jutros krenuo u ofanzivu u Karabahu, dok Baku optužuje Jerevan da artiljerijski napad na azerbejdžanske pozicije na liniji razdvajanja.

U međuvremenu, dopisnik Sputnjika iz prestonice Karabaha javlja da je noć u Stepanekertu, prestonici Nagorno-Karabaha, protekla mirno.

Podsetimo, Jermenija i Azerbejdžan su juče saopštili odluku o uspostavljanju primirju od ponoći 18. oktobra.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala