Potpredsednica Venecuele: Kritike ruske vakcine su političke

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida 19 "Sputnjik V" Naučno-istraživačkog instituta "Gamaleja"
Vakcina protiv kovida 19 Sputnjik V Naučno-istraživačkog instituta Gamaleja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kritika ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“ je politička, jer je ona s naučnog stanovišta odličan preparat, izjavila je na televiziji VTV potpredsednica Venecuele Delsi Rodrigez.
„Ovo je više političko nego zdravstveno i medicinsko pitanje. S naučnog stanovišta, ruska vakcina nije izazivala nikakve komplikacije, to je odlična vakcina“, odgovorila je Rodrigezova na pitanje o napadima na rusku vakcinu „Sputnjik V“, koja je počela da se testira u Venecueli.

Prema njenim rečima, Venecuela čeka ovaj lek i ona sama namerava da primi ovu vakcinu. Vlasti očekuju da će vakcinacija započeti u aprilu nakon završetka testova i odobrenja Svetske zdravstvene organizacije.

Ranije je predsednik Venecuele Nikolas Maduro najavio početak treće faze kliničkih ispitivanja u Venecueli ruskog leka „Sputnjik V“ u kojem će učestvovati dve hiljade dobrovoljaca. 

Ministarstvo zdravlja Rusije u avgustu je registrovalo prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučno-istraživači centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ i proizveo zajedno sa Ruskim fondom za direktne investicije. Vakcina je nazvana „Sputnjik V“ („Gam-KOVID-Vak“).

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala