Norveški poslanik nominovao Tihanovsku za Nobelovu nagradu za mir

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaLideri beloruske opozicije Veronika Cepkalo, Svetlana Tihanovska i Marija Kolesnjikova na predizbornom mitingu u Minsku
Lideri beloruske opozicije Veronika Cepkalo, Svetlana Tihanovska i Marija Kolesnjikova na predizbornom mitingu u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik norveškog parlamenta iz Hrišćansko-demokratske partije Geir Toskedal predložio je da se tri beloruska opoziciona lidera nominuju za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine, javio je list „Vart land“.
„Toskedal nominuje opozicione političare u Belorusiji za Nobelovu nagradu za mir 2021. Tri žene odigrale su posebnu ulogu u borbi protiv totalitarnog režima u Belorusiji. To zaslužuje Nobelovu nagradu za mir“, navodi se u saopštenju.

List navodi da su među tri žene čija je imena predložio poslanik i bivši predsednički kandidat Svetlana Tihanovska.

„Političari u opoziciji u Belorusiji imaju fantastičnu hrabrost. Organizuju mirne demonstracije, uprkos činjenici da se vlasti sve oštrije odnose prema njima“, rekao je Toskedal, član parlamentarnog odbora za spoljnu politiku i odbranu.

Osim d Tihanovske, poslanik je predložio i Mariju Kolesnjikovu i Veroniku Cepkalo. Norveški poslanik smatra da sve tri žene zaslužuju da budu nagrađene za svoju borbu za demokratske vrednosti i ljudska prava.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala