Nekoliko eksplozija potreslo glavni grad Karabaha

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaPogled na Stepanakert u Nagorno-Karabahu
Pogled na Stepanakert u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na planini u blizini glavnog grada Nagorno-Karabaha, Stepanakert, čula se snažna eksplozija, javio je dopisnik Sputnjika.

Video se blesak, a zatim je počelo da se dimi. Za sada se ne zna iz čega je pucano i da li ima uništenja.

Na nebu iznad grada čuo se dron. Protivvazdušne snage Stapanakerta ispalile su na njega nekoliko granata.

Kasnije su se u predgrađu grada čule još dve eksplozije.

U Stepanakertu se nije oglasila sirena za vazdušnu opasnost, ali stanovništvo je već naviklo da provodi noći u skloništima i podrumima.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

U Moskvi su 9. oktobra održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana koji su trajali više od deset sati i završeni su usvajanjem sporazuma o prekidu vatre od podneva 10. oktobra u humanitarne svrhe radi razmene ratnih zarobljenika i drugih pritvorenih osoba i tela mrtvih. Međutim, istog dana strane su počele da se međusobno optužuju za kršenje primirja. 

Drugi pokušaj organizovanja humanitarnog prekida vatre pokušan je u noći između 17. i 18. oktobra, ali već nekoliko sati nakon što je primirje stupilo na snagu, Jermenija i Azerbejdžan izjavili su da ga druga strana nije ispoštovala.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala