Dodik: Od sutra smena kadrova DNS

© Tanjug / ZORAN ZESTICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Banjaluci je večeras održan sastanak vladajuće koalicije u RS, nakon izlaska Demokratskog narodnog saveza (DNS) iz tog partnerstva, a lider SNSD Milorad Dodik najavio je da će već sutra, ili najkasnije u utorak, početi s razrešavanjem kadrova DNS-a koji "prave probleme".

Dodik je, nakon sastanka koalicionih partnera u Banjaluci, ocenio da je DNS doneo ishitrenu odluku o napuštanju koalicije, ali je poručio da partije iz vladajuće koalicije tu odluku poštuju, prenose Nezavisne novine.

On je, obraćajući se medijima, rekao da je na sastanku razmatrana novonastala situacija i da je konstatovano da koalicija ostaje jedinstvena i usmerena na ostvarivanje vladinih ciljeva.

"Možemo da zaključimo da nema opasnosti za rad Vlade RS i sprovođenje politika. Smatramo da je odluka DNS nepotrebna i ishitrena. Ta odluka je jasna i mi prihvatamo njihove stavove jer oni odlučuju o tome", rekao je Dodik, a prenosi Klix.ba.

On je dodao da partije iz koalicije smatraju da treba da se sačeka izjašnjavanje gradskih i opštinskih organizacija DNS-a.

"Ako neko ostaje s nama, nastavićemo da radimo u punom kapacitetu, a ako neko izađe, ljudi i kadrovi iz tih odbora više neće moći da ostanu na funkcijama. Već sutra ćemo da rešimo neke ljude koji prave probleme. Najkasnije u utorak ćemo s tim početi", najavio je Dodik.

Lider SNSD-a je poručio da će koalicija nastaviti borbu protiv kriminala i korupcije.

"Ta borba će biti nastavljena i protiv nekih naših kadrova iz SNSD-a, a sve u skladu sa zakonom", poručio je Dodik.

Govoreći o razlozima zbog kojih je DNS napustio koaliciju, Dodik je rekao da je to "pitanje za njih" i oštro demantovao tvrdnje da je SNSD učestvovao u "rasturanju DNS-a".

"Da smo učestvovali, mi ne bi ni bili koalicioni partneri", naglasio je Dodik.

Na odluku o tome da li će DNS- biti u Vladi, Dodik kaže da će se sačekati izjašnjenje poslaničkog kluba.

"Imaće onoliko ministara u Vladi koliko budu dali poslanika. Ukoliko ne bude poslanika, neće biti ni ministara", rekao je Dodik.

Predsednik SNSD-a ocenio je da u DNS-u nije bilo ozbiljne politike.

Sastanku su, pored Dodika, prisustvovali lideri Demosa Nedeljko Čubrilović, NDP-a Dragan Čavić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, SPS-a Goran Selak i potpredsednik Socijalističke partije Živko Marjanac, dodaje RTCG.

Prisutni su bili potpredsednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala