Crni hleb, votka i kavijar: Kinezi proglasili „tri musketara ruske kuhinje“

© Fotolia / Alexandr ChernyshovKanapei sa crvenim kavijarom
Kanapei sa crvenim kavijarom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kineski list „Sohu“ predstavio je svoj pogled na glavne komponente ruske kuhinje, u koje je ubrojao „tri musketara“ - crni hleb, votku i kavijar.

Prema mišljenju novinara, glavni proizvodi u Rusiji su mleko, krompir, sir i kobasice, a među povrćem su izdvojili beli kupus, luk, šargarepu i cveklu.

„A crni hleb, votka i kavijar su svojevrsna 'tri musketara' ruske kuhinje“, navedeno je u članku.

Autor objašnjava da u Rusiji odavno znaju o korisnim svojstvima crnog hleba. Kako je rekao, on ne samo da zasiti i da je nutritivan, već se lako i vari i blagotvorno utiče na digestivni sistem zahvaljujući mnoštvu vitamina i enzimima u kvascu.

Votka - Sputnik Srbija
Rusi više veruju votki nego antisepticima

Prema pisanju lista, votka je još jedan deo nacionalnog kulturnog nasleđa ruskog naroda, koji je razvio poseban odnos ka tom piću. Kako kažu novinari, ljudi u Rusiji mogu da piju votku čak bez unošenja konkretnog obroka, već dok „bockaju“ parče crnog hleba.

Rusima takođe posebno zadovoljstvo predstavlja sendvič sa maslacem i kavijarom, dodaje „Sohu“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala