Prema mišljenju novinara, glavni proizvodi u Rusiji su mleko, krompir, sir i kobasice, a među povrćem su izdvojili beli kupus, luk, šargarepu i cveklu.
„A crni hleb, votka i kavijar su svojevrsna 'tri musketara' ruske kuhinje“, navedeno je u članku.
Autor objašnjava da u Rusiji odavno znaju o korisnim svojstvima crnog hleba. Kako je rekao, on ne samo da zasiti i da je nutritivan, već se lako i vari i blagotvorno utiče na digestivni sistem zahvaljujući mnoštvu vitamina i enzimima u kvascu.
Prema pisanju lista, votka je još jedan deo nacionalnog kulturnog nasleđa ruskog naroda, koji je razvio poseban odnos ka tom piću. Kako kažu novinari, ljudi u Rusiji mogu da piju votku čak bez unošenja konkretnog obroka, već dok „bockaju“ parče crnog hleba.
Rusima takođe posebno zadovoljstvo predstavlja sendvič sa maslacem i kavijarom, dodaje „Sohu“.