Budvanski ugostitelji dali vlastima rok od 48 sati

© Sputnik / Tatjana RadojičićPrazni kafići, a nekada se ovde tražilo mesto više
Prazni kafići, a nekada se ovde tražilo mesto više - Sputnik Srbija
Pratite nas
Članovi Udruženja ugostitelja Budve okupili su se na protestu sa kog su pozvali Nacionalno koordinaciono telo (NKT) za zarazne bolesti i Vladu da preispitaju odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata.

Oni su za preispitivanje odluke dali rok od 48 sati, smatrajući da nisu jedini krivci zbog loše epidemiološke situacije.

Upozorili su i da će zatvaranjem lokala oko dve hiljade ljudi ostati bez posla.

Ugostitelji tvrde da nisu tačni podaci na osnovu kojih se Budva našla u „grupi tri“ kada je reč o uvođenju restriktivnih mera, a država je pozvana da, ako „prepisuje odluke iz inostranstva“, to učini i kada je reč o subvencijama i odmah isplati ugostiteljima kako bi radnicima mogli dati plate.

Na protestu, održanom na trgu ispred Starog grada, okupilo se više od 40 vlasnika restorana, kafea i ostalih ugostiteljskih objekata, prenele su „Vijesti“.

Institut za javno zdravlje sinoć je saopštio da je stopa obolevanja od virusa korona u Budvi, Ulcinju, Cetinju, Kolašinu i Žabljaku iznad 800 na 100.000 stanovnika čime automatski prelaze u „grupu tri“ opština u kojima će se od ponedeljka i u narednih 14 dana primenjivati pooštrene mere, među kojima je i zabrana rada ugostiteljskih objekata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala