Uhapšena osoba zbog pretnji hrvatskom premijeru

Pratite nas
Hrvatska policija je danas sprovela akciju na području Kutine povezanu sa slučajem Danijela Bezuka, napadača sa Markovog trga. Policija je privela je 63-godišnjeg muškarca koji je pretio premijeru Andreju Plenkoviću i kod njega pronašla oružje, saopštila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

U saopštenju se navodi da je istragom utvrđena osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon pucnjave u ponedeljak u centru Zagreba izjavljivao da je cilj napada bio Plenković, kao i da je želeo da on to učini.

"Utvrđena je osnovana sumnja da je uhapšeni nakon višestrukog pokušaja teškog ubistva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao da, sada pokojni Danijel Bezuk nije imao za cilj da ubije policajce već da veruje da bi usmrtio predsednika vlade da ga je video. Za pokušaj teškog ubistva je naveo da je pokojni to trebalo da prepusti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo da on lično o tome mašta", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u okviru istrage na osnovu naloga nadležnog suda, policija obavila pretrage kuće, drugih prostorija i vozila i pronašla i oduzela više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija.

Ranije ove nedelje uhapšen je pa na slobodu pušten napadačev otac, podseća Indeks.

Mladić koji je u ponedeljak pucao na Trgu Svetog Marka u Zagrebu, gde su smeštene najvažnije državne institucije, Danijel Bezuk (22) izvršio je samoubistvo, a motiv napada još nije poznat.

Istražitelji su u ponedeljak uveče pretražili imanje i kuću u Kletištu kod Kutine, u kojoj je živeo s roditeljima, gde je pronađena veća količina municije i oružja, prenosi Tanjug.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala