Rafal u policajca, pa u zgradu vlade: Objavljen snimak napada u Zagrebu /uznemirujući video/

Pratite nas
Snimak napada u Zagrebu, u kojoj je ranjen policajac, a napadač zatim pucao u zgradu vlade, objavljen je na konferenciji koju su održali policija i tužilaštvo.

Hrvatska policija objavila je snimak napada na zgradu Vlade na Markovom trgu, kada je ranjen jedan policajac. Napadač Danijel Bezuka kasnije je izvršio samoubistvo u naselju Jabukovac.

Načelnik policije Nikola Milina i županijski državni tužilac sa Županijskog suda u Zagrebu Jurica Ilić na konferenciji za novinare naveli su da je reč o pokušaju tri teška ubistva policajaca, prenose hrvatski mediji.

„Možemo potvrditi da postoje elementi koji ukazuju na izvršenje dela terorističkog modaliteta. To jasno pokazuje i ono što je predstavljeno. Nastavljamo sa merama i radnjama radi rasvetljavanja svih okolnosti. U vezi sa ovim događajem i danas smo priveli jednu osobu u Policijskoj upravi Sisak. Moslavina“, navodi Milina.

Oni su pohvalili reakciju policajaca na Markovom trgu i dodali da su ugroženi bili i ljudi u zgradi Vlade Hrvatske.

„Napadač je ispalio određenu količinu municije, vratio se bočno i otišao da zameni okvir i ispalio dodatnu municiju. Ali nakon reakcije policajca, napadač je odbijen u daljem napadu“, kaže Milina.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala