Predstavništvo Rusije pri EU: Biće nam dosta teže nakon novih sankcija

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaVladimir Čižov
Vladimir Čižov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov izjavio je da će ruskom predstavništvu pri EU biti daleko teže da funkcioniše nakon što je Brisel uveo Moskvi sankcije zbog situacije oko opozicionara Alekseja Navaljnog.

Kako je rekao, odluka da EU uopšte uvede sankcije Rusiji zbog slučaja Navaljnog opravdalo je svu zabrinutost da su odnosi Moskve i Brisela u poslednje vreme dotakli apsolutno dno.

„Uprkos tome što će situacija za nas u predstavništvu postati daleko komplikovanija, nastojaćemo da nastavimo da gradimo dobre odnose sa EU na osnovu uzajamnog poštovanja i poštujući interese Rusije“, naglasio je on.

Čižov je takođe rekao i da je prilikom donošenja odluke unutar same EU po pitanju antiruskih sankcija zbog Navaljnog bilo nesuglasica i da to rešenje nije doneto jednoglasno.

„Nije slučajno što su mediji prvobitno objavili informaciju da će sankcije obuhvatiti devet državljana Ruske Federacije, da bi se potom ta brojka nekakvim čudom smanjila na šest“, dodao je.

Ruski političar je takođe ocenio i da EU nije iznela bilo kakve suvisle dokaze ili objašnjenja zbog čega su uopšte uvedene sankcije protiv Rusije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala