Nemačka priznaje: Bez Rusije nemoguće rešiti niz sukoba u svetu

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaZastave Nemačke, Rusije i EU
Zastave Nemačke, Rusije i EU - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef nemačke diplomatije Hajko Mas izjavio je da je sukobe u Libiji, Siriji, Ukrajini, Belorusiji, Nagorno-Karabahu i Venecueli moguće rešiti samo zajednički sa Rusijom, istakavši da upravo stoga nipošto ne može doći do „prekida“ dijaloga sa Moskvom.
„Sedimo za istim stolom sa Rusijom u Savetu bezbednosti UN, tokom berlinske konferencije o Libiji, kao i po pitanju Ukrajine. Svi ti forumi su posvećeni pronalaženju rešenja u ciljevima okončanja ratova“, rekao je nemački ministar.

On je istakao da je stoga nemoguće da dođe do prekida dijaloga sa Moskvom.

„Previše ljudi u svetu se uzda u to da će se međunarodna zajednica u dijalogu sa Rusijom pobrinuti da se stavi tačka na te sukobe“, istakao je Mas.

Šef nemačke diplomatije se nadovezao na komentar novinara koji je nabrojao sukobe po pitanju kojih je nemoguće postići rešenje bez Rusije. Novinar je spomenuo sukobe u Libiji, Siriji, u Ukrajini, a Mas je dodao Belorusiju, sukob između Jermenije i Azerbejdžana, Venecuelu.

Istovremeno, on je istakao da „odnosi sa Rusijom ostaju komplikovani“.

Ranije su šefovi diplomatija država EU doneli političku odluku po pitanju antiruskih sankcija zbog situacije sa Navaljnim. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je nakon toga saopštio da Rusija može da prekine dijalog sa Briselom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala