Crna Gora: Pooštravanje mjera u više gradova zbog virusa korona

Pratite nasTelegramOdyssey
Od ponedjeljka će se u Budvi, Cetinju, Kolašinu, Ulcinju i na Žabljaku primjenjivati pooštrene protivepidemijske mjere i to zabrana rada ugostiteljskih objekata i zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Kako je saopšteno, u tim opštinama je do pogoršanja epidemiološke situacije i stopa obolijevanja prešla je preko 800 na 100.000 stanovnika. Time, kako navode iz IJZ, ove opštine automatski prelaze u grupu gri opština u kojima će se od ponedeljka i u narednih 14 dana primjenjivati pooštrene protivepidemijske mjere.

U tim gradovima biće zatvorene i škole i vrtići od ponedeljka na 14 dana, a nastava će se odvijati na daljinu, kazao je direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

„Trenutno nema opština u kojima je stopa obolijevanja preko 1.200 na 100.000 stanovnika niti je za očekivati da se neka od opština nađe u toj kategoriji koja bi podarzumjevala i zabranu kretanja u periodu od 22 do 5 sati", piše u saopštenju.

Kumulativna incidencija u Podgorici trenutno je 792,7 na 100.000 stanovnika, te će odluka o eventualnom pooštravanju mjera u Glavnom gradu biti donešena nakon statističke obrade svih uzoraka poslatih u Njemačku.

U Crnoj Gori je u posljednja 24 sata potvrđeno 146 novih slučajeva virusa korona, a preminule su još tri osobe.

Pročitajte još:

Sve vesti
0