Srbija očekuje obnovu letova za Rusiju

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaAvion Ejrbas A320 kompanije "Aeroflot" poleće sa aerodroma "Šeremetjevo" u Moskvi
Avion Ejrbas A320 kompanije Aeroflot poleće sa aerodroma Šeremetjevo u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posle obnove letova Aeroflota za Beograd vlasti Srbije očekuju ponovno uspostavljanje avio-saobraćaja između Rusije i Srbije. Iz Ministarstva saobraćaja Srbije kažu da za državljane Ruske Federacije ne postoje nikakvi posebni uslovi za ulazak u Srbiju.

„Očekujemo informaciju od ruske strane da i za naše građane budu propisani isti ili slični uslovi, nakon čega očekujemo i ponovno uspostavljanje avio-saobraćaja između Republike Srbije  i Ruske Federacije“, navodi se u pisanoj izjavi dostavljenoj RIA Novosti.

Iz međunarodnog aerodroma „Nikola Tesla“ potvrđeno je da je od 3. oktobra „Aeroflot“ obnovio letove na liniji Beograd–Moskva, koji će se realizovati dvaput nedeljno, četvrtkom i subotom. Kompanija „Er Srbija“ zasad nije obnovila letove za Rusiju.

Premijer Rusije Mihail Mišustin ranije je potpisao odluku o obnovi avio-saobraćaja na uzajamnoj osnovi sa više zemalja, uključujući Srbiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala