Ruska ambasada proverava navode medija da je napadač u Parizu imao rusko državljanstvo

© AP Photo / Christophe EnaPrazna Jelisejska polja u Parizu. Predsednik Francuske Emanuel Makron naložio je stroga ograničenja slobode kretanja u cilju sprečavanja širenja koronavirusne infekcije.
Prazna Jelisejska polja u Parizu. Predsednik Francuske Emanuel Makron naložio je stroga ograničenja slobode kretanja u cilju sprečavanja širenja koronavirusne infekcije. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuska TV stanica BFM TV objavila je da je moguće da je napadač, koji je ranije u toku dana odrubio glavu nastavniku jedne škole u predgrađu Pariza, rođen u Moskvi i da je imao 18 godina, ali te informacije nisu zvanično potvrđene. U ruskoj ambasadi u Parizu saopštili su da im se francuski organi nisu obraćali u vezi s tim.

Prema navodima francuskih medija, muškarac je imao 18 godina i poreklom je iz Čečenije, a rođen u Moskvi. Njegov identitet nije objavljen u javnosti.

Prema jednoj od verzija, napadač je iz Alžira i ima 48 godina.

„Nikakvi zahtevi u vezi s napadačem u amabasadu nisu stigli“, saopštili su u pres-službi ambasade i dodali da se podatak o njegovom navodnom ruskom državljanstvu proverava.

Francuska policija ustrelila je večeras muškarca koji je nožem napao drugu osobu u blizini škole u Parizu i odrubio mu glavu, saopštila je policija.

Napad se dogodio u naselju Konflan Sent-Onorin, predgrađu severozapadno od Pariza. Policijske snage su i dalje na licu mesta, a stigao je i predsednik Francuske Emanuel Makron.

Prema navodima medija, žrtva je nastavnik koji je tokom časa pokazivao karikature proroka Muhameda. To je očigledno motivisalo napadača, poznatog policiji od ranije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala