Makron se uputio na mesto zločina u blizini Pariza /video/

© Christophe EnaPredsednik Francuske Emanuel Makron prisustvovao je konferenciji o vizama sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, u Jelisejskoj palati u Parizu, petak, 10. jula 2020
Predsednik Francuske Emanuel Makron prisustvovao je konferenciji o vizama sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, u Jelisejskoj palati u Parizu, petak, 10. jula 2020 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Francuske Emanuel Makron uputio se na mesto na kojem je ranije danas ispred škole obezglavljen nastavnik, a napadač ubijen.

Makron je posetio i Krizni centar koji je oformilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tokom popodneva napadač odsekao glavu žrtvi uz povike Alahu Akbar. Policija je potom likvidirala.

Napad se dogodio u  naselju Konflan Sent-Onorin, predgrađu severozapadno od Pariza. Policijske snage su i dalje na licu mesta.

Prema navodima medija, žrtva je nastavnik i otac jednog od učenika. On je đacima držao časove posvećene slobodi govora na kojima je pokazivao karikature proroka Muhameda.

To je očigledno motivisalo napadača, poznatog policiji od ranije.

 

Prema navodima medija, napadač je rođen 1972. godine, pretpostavlja se da je imao državljanstvo Alžira. U toku je provera tih podataka.

​Deo grada gde napad dogodio i dalje blokira policija.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Derman je prekinuo posetu Maroku i njegova avion je u ovom trenucima sleteo u Pariz. Očekuje se da i on tokom večeri dođe na lice mesta.

Očekuje se da tamo budu i premijer Francuske Žan Kasteks i šef antiterorističkog Tužilaštva Žan-Fransoa Rikar.

 

.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala