Kremlj: Nikoga ne lažemo, ponosimo se našom vakcinom

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj iz parka Zarjadje
Pogled na moskovski Kremlj iz parka Zarjadje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija nikoga ne dezinformiše po pitanju vakcine protiv virusa korona, već o njoj ponosito govori, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Time je Peskov odgovorio na optužbe objavljene u listu „Tajms“ da Moskva, navodno, vodi dezinformacionu kampanju protiv britanske vakcine u zemljama gde Rusija namerava da prodaje sopstvenu vakcinu.

„Sve te optužbe na račun Rusije postaju svojevrsni cirkus. I optužbe se pretvaraju u cirkus, samim tim i komentari na te optužbe“, rekao je on.

„Rusija sa ponosom govori o svim svojim uspesima. Rusija deli sa drugima sve svoje uspehe kada je reč o stvaranju prve u svetu registrovane vakcine čija je efikasnost u više navrata dokazana“, dodao je.

Takođe je naveo i da Rusija već ima sklopljene ugovore sa određenim zemalja o zajedničkoj proizvodnji nove vakcine protiv korone, te da nema razloga zašto da vodi dezinformacionu kampanju ni protiv koga.

Zabrinuti smo brojkama

Peskov je takođe rekao i da je Kremlj zabrinut brojkama kada je reč o širenju virusa korona na teritoriji Ruske Fedracije, iako je situacija, kako je ocenio, pod kontrolom.

„Upravo smo zbog toga i preduzeli energične mere kako bismo naveli građane da se pridržavaju svih neophodnih mera“, dodao je.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala