Festival autorskog filma od 27. novembra do 4. decembra

© Foto : Tanja Drobnjak/Festival autorskog filmaProšlogodišnji Festival autorskog filma u Kombank dvorani
Prošlogodišnji Festival autorskog filma u Kombank dvorani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dvadeset šesto izdanje Festivala autorskog filma (FAF) biće održano u Beogradu od 27. novembra do 4. decembra na već tradicionalnim lokacijama i na onlajn platformi mojoff.net.

Organizatori festivala odlučili su da zbog epidemiološke situacije omoguće publici da određene filmove iz programa 26. FAF-a pogledaju na internetu.

„Nastojimo da određene programe učinimo dostupnim i posetiocima van Beograda, da festival poprimi drugu dimenziju pružajući mogućnost da deo programa bude i onlajn, ali sa željom da se što pre potpuno vratimo u sale, odakle je festival i krenuo“, navedeno je u saopštenju direkcije festivala.

Hrabri novi pogled u svet autorskog filma

Festival autorskog filma i ove godine ponudiće najnovija ostvarenja, naslove nagrađene na festivalima, kao i filmove autora koji su već dugo prisutni na filmskoj sceni.

© Foto : Talja Drobljak/Festival autorskog filmaAtmosfera na 25. Festivalu autorskog filma
Festival autorskog filma od 27. novembra do 4. decembra - Sputnik Srbija
Atmosfera na 25. Festivalu autorskog filma

U okviru takmičarskog programa biće prikazano do 12 ostvarenja koja će se boriti za Gran pri „Aleksandar Saša Petrović“.

Selekcijom „Hrabri Balkan“ festival će skrenuti pažnju na mlade autore sa prostora bivše Jugoslavije i šireg regiona.

Neizostavan deo FAF-a je i selekcija „Bande a part“, koja će i ove godine nastaviti svoju „pobunu“, sa filmovima koji su radikalni, nesvakidašnji i koji u sebi nose određenu dozu bunta.

Domaćin festivala biće Kombank dvorana, a program će se odvijati i u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci i Muzeju kinoteke, bioskopu „Fontana“, Centru za kulturu „Vlada Divljan“, Domu kulture Studentski grad i Art bioskopu Kolarčeve zadužbine.

Pročitaj još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala