EU proširila „crnu listu“ za Siriju: Na meti ministri

© Sputnik / Dmitriй Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaDamask u Siriji
Damask u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropska unija je proširila sankcioni spisak za Siriju, koji sada obuhvata još sedam sirijskih ministara, navodi se u dokumentu koji je objavljen u zvaničnom časopisu EU.
Evropska unija je uvela sankcije protiv ministra unutrašnje trgovine Sirije Talala el Barazija, ministarke kulture Lubne Mušave, ministra obrazovanja Darima Tabe, ministra pravde Ahmeda al Sejida, ministra za vodene resurse Mamata Rata, ministra finansija Kenana Jagija i ministra transporta Zohejra Hazima.

Prema saopštenju EU, svi navedeni ministri su imenovani na svoje dužnosti u periodu od maja do avgusta 2020. godine i EU smatra da su oni odgovorni za represije koje se sprovode nad sirijskim civilima.

„Kao ministri u vladi, oni dele odgovornost za grube represije sirijskog režima nad civilima“, navodi se u dokumentu.

Savet EU je 28. maja 2020. godine produžio sankcije uvedene protiv vlade Sirije, koje su isticale 1. juna. Sankcioni spisak je u tom momentu uključivao 273 osobe, kojima je zabranjen ulazak u EU, i čija sredstva treba da budu zamrznuta. Pod sankcije potpada i 70 organizacija u Siriji. Sada je na sankcionom spisku 280 osoba.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala