Vučić: Lavrov stiže u Beograd, od Putina i dalje čekamo odgovor

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kako stvari stoje, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov će svakako doći u Beograd. Od ruskog predsednika Vladimira Putina još uvek čekamo odgovor rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Sa Putinom sam više puta razgovarao i on naravno jedva čeka da dođe u Srbiju i raduje se tome, ali znate kad ima 15.000 obolelih od korone i 300 mrtvih, a nisam video da je u bilo koju drugu zemlju otišao u poslednje vreme, nisam siguran da li će ili neće. Mi i dalje čekamo njegov odgovor da vidimo kad dolazi u našu zemlju", rekao je Vučić na večerašnjoj konferenciji za medije.

Vučić je napomenuo i da nama dvadesetak dana kasne radovi na završetku centralnog poda na Hramu Svetog Save, za koji je, pored Srbije, i Rusija izdvojila sredstva, i da bi Putin trebalo da prisustvuje završetku radova.

Govoreći o poseti Lavrova, Vučić je rekao da će, kako stvari stoje, Lavrov svakako doći u Beograd.

"Ne volim da zivkam medije i da obaveštavam o svemu tome. Srbija ima dobre, odlične odnose sa Rusijom, ali Srbija je i na evropskom putu i nezavisna, slobodna i samostalna država čime se veoma ponosimo”, rekao je Vučić.

Kako je dodao, to je stvar koju poštuju i Vladimir Putin i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, ali i francuski predsednik Emanuel Makron i svi drugi.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala