Spremno 40 hiljada dobrovoljaca za novu rusku vakcinu

© Press-služba Rospotrebnadzora / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv virusa korona "EpiVakKorona" koju je razvio ruski Državni naučni centar "Vektor"
Vakcina protiv virusa korona EpiVakKorona koju je razvio ruski Državni naučni centar Vektor - Sputnik Srbija
Pratite nas
Postregistraciona ispitivanja vakcine protiv virusa korona „EpiVakKorona“ započeće nakon proizvodnje industrijskih količina leka, saopštila je za Sputnjik Služba za fitosanitarni nadzor Rusije (Rospotrebnadzor).
„Novosibirski centar ‘Vektor’ će nakon proizvodnje industrijskih količina registrovane vakcine sprovesti multicentrično kliničko istraživanje uz učešće 40.000 dobrovoljaca“, dodaje se u saopštenju.

Izbor dobrovoljaca za postregistraciona ispitivanja još nije počeo, u toku su pregovori sa kliničkim centrima, dodaje Rospotrebnadzor.

„Planirano je da se klinička ispitivanja odvijaju u različitim subjektima Ruske Federacije, uključujući Moskvu, Sankt Peterburg, Novosibirsku oblast, Altajski kraj i Sahalin. Geografija postregistracionih kliničkih ispitivanja će se proširivati“, precizira se u saopštenju.

Ruski predsednik Vladimir Putin u sredu je objavio da je u Rusiji registrovana još jedna vakcina protiv virusa korona, koju je razvio Državni naučni centar „Vektor“ i koja je nazvana „EpiVakKorona“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala