Tramp o tajnoj prepisci: Nije bilo korumpiranije vlasti od Obame i Bajdena

© AP Photo / Alex BrandonDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp nazvao je svog protivkandidata Džoa Bajdena korumpiranim političarem i zatražio da objavi sve informacije o umešanosti u poslove svog sina Hantera.

Trampov komentar usledio je pošto je objavljena tajna prepiska da je Hanter Bajden upoznao svog oca sa čelnicima ukrajinske firme „Burisma“, a da je potom Džo Bajden, tadašnji potpredsednik SAD, ucenio ukrajinskog rukovodstvo kako bi smenilo tužioca koji je pokrenuo istragu protiv firme u čijem bordu direktora je bio Hanter Bajden.

„Džo Bajden mora odmah da objavi sve i-mejlove, sastanke, telefonske razgovore, transkripte i snimke u vezi sa njegovom umešanošću u porodične poslove i trgovinu uticajem – uključujući i Kinu“, napisao je Tramp na Tviteru.

​„Ta prepiska pokazuje da su tvrdnje Bajdena kako nikada nije razgovarao sa Hanterom o njegovim poslovima, zapravo apsolutna laž. Stvar je u tome što nije bilo korumpiranije administracije od one koju su vodili Obama i Bajden“, izjavio je Tramp.

On je pohvalio „Njujork post“ zbog otkrića koje je opisao kao „masovnu korupciju oko Uspavanog Džoa“.

Pokušaj Donalda Trampa da prošle godine privoli Kijev da ponovo otvori istragu o poslovima Hantera Bajdena doveo je do procedure impičmenta Trampa, pod optužbom da je zloupotrebio moć predsedničke funkcije. Međutim, postupak impičmenta je propao pošto je Senat oslobodio Trampa optužbi, te je on tako ostao na predsedničkoj funkciji.

​Društvene mreže Fejsbuk i Tviter ograničili su deljenje teksta „Njujork posta“ o Hanteru i Džou Bajdenu, a Tramp je to prokomentarisao da time žele da zaštite njegovog protivkandidata.

Portparol Fejsbuka Endrju Stoun tvitovao je da će „redukovati distribuciju linka na svojoj platformi dok ne bude provereno da li su činjenice iz tog teksta tačne“.

Iz Tvitera su naveli da su blokirali deljenje tog teksta jer je zasnovan na „hakovanom materijalu“, te da sadrži lične podatke kao što su brojevi telefona ili i-mejl adrese.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala