„Nećemo se ustručavati“: Ekspert otkrio mogući odgovor Rusije na nuklearni napad SAD

© Sputnik / A. Zubcov / Uđi u bazu fotografijaNuklearno oružje
Nuklearno oružje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Doktor vojnih nauka Konstantin Sivkov u intervjuu za portal NSN prokomentarisao je zajedničke nuklearne vojne vežbe Nemačke i SAD, podsetivši da i Rusija poseduje nuklearno oružje.
„Ako je to zaista istina, onda nemačku politiku uređuju veoma ograničeni ljudi, a možda i ne sasvim mentalno zdravi. Razrađivati pitanja vođenja nuklearnog rata u Nemačkoj je samoubilački korak“, istakao je stručnjak.

Sivkov je takođe podsetio da Rusija u svom arsenalu raspolaže takvim oružjem, koje može pretvoriti teritoriju potencijalnog protivnika u radioaktivnu pustinju.

„Ruska podmornica 'Kalmar 4' naoružana je sa 16 raketa koje nose po 10 bojevih glava“, dodao je stručnjak, istakavši da se tu govori samo o jednoj podmornici, a Rusija ih ima 13.

Prema mišljenju Sivkova, oni koji planiraju da pretvore Nemačku u pozornicu nuklearnog rata su „neprijatelji nemačkog naroda i potpuni idioti“. Stručnjak je rekao da Amerika želi da započne nuklearni rat na teritoriji druge zemlje, zbog čega su napravili nuklearne bojeve glave izuzetno malog kalibra.

„Oni se mogu igrati malog, lokalnog rata na teritoriji druge države, a mi se nećemo ustručavati – lansiraćemo sve rakete istovremeno na SAD“, rekao je stručnjak.

Ranije je saopšteno da je nemačko ratno vazduhoplovstvo održalo vojne vežbe sa NATO saveznicima u nemačkoj saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija. Cilj je bio uvežbavanje vojnih operacija uz upotrebu nuklearnih bombi.

Pročitajte još:

„Bild“: Nemačka se tajno priprema za nuklearni rat

Tramp: Imam nešto što nemaju ni Putin, ni Si Đinping

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala