Pašinjan za Sputnjik: Postoje dokazi da je Turska prebacivala militante iz Sirije u Karabah

© AP Photo / militant photoRat u Siriji
Rat u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Postoje dokazi da je Turska prebacivala militante iz Sirije u Karabah, rekao je za Sputnjik premijer Jermenije Nikol Pašinjan. On je naveo da Azerbejdžan ne može samostalno da ratuje.
"Postoje direktni dokazi da teroristički borci uz Sirije učestvuju u borbi protiv Nagorno-Karabaha. Ovi video dokazi su već objavljeni na društvenim mrežama i u medijima. I sada je očigledno da je Turska glavni sponzor ovog rata. Turska je angažovala i prebacila ove terorističke borce u zonu sukoba Nagorno-Karabaha. Odlukom i pod pokroviteljstvom Turske odlučeno je da se započne rat i napad na Nagorno-Karabah", rekao je Pašinjan

On je dodao da je očigledno da zerbejdžanska vojska sama nije sposobna da se bori protiv odbrambene vojske Nagorno-Karabaha. Zbog toga je Turska odlučila da angažuje teroriste.

"Turske trupe nisu uključene samo u vođstvo vojnih operacija, već i direktno u specijalne snage turske vojske. Prema nekim informacijama, u borbene akcije su uključene i specijalne snage pakistanske vojske. I mislim da je učešće barem militanata sa turske strane već dokazano u čitavom svetu, jer mnogi međunarodni mediji o tome već pišu", izjavio je Pašinjan.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala