Najskuplji kvadrat stana u Srbiji prodat za 9.000 evra

© Sputnik / Nikola JoksimovićPrve dve zgrade izgrađene zgrade Beograda na vodi. U pozadini se vidi gradilište.
Prve dve zgrade izgrađene zgrade Beograda na vodi. U pozadini se vidi gradilište. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najskuplji kvadratni metar stana prodat u Srbiji tokom trećeg kvartala bio je u „Beogradu na vodi“ i koštao je 9.013 evra, a za taj stan, koji je i najskuplje plaćen nov stan u ovom periodu, izdvojeno je 883.800 evra

Prvih sedam najskupljih stanova u Srbiji u ovom periodu prodato je u „Beogradu na vodi“, objavio je Republički geodetski zavod, prenosi Tanjug.

Za stanove u starogradnji najviše je, 4.300 evra, plaćeno za kvadratni metar stana na Vračaru, dok je najskuplji stan po ceni od 1,4 miliona evra prodat na beogradskoj opštini Stari grad.

Najskuplji kvadrat površine poslovnog prostora prodat je na Kopaoniku a cena je bila 7.168 evra, dok je najskuplji poslovni prostor koji je promenio vlasnika za više od milion evra u Južnom bulevaru u beogradskoj opštini Vračar.

Najskuplji kvadrat garaže od 3.330 evra i najskuplja garaža 90.000 evra za 27 kvadrata u ovom periodu prodati su na Kopaoniku, dok su u ceni zemljišta za industrijsku gradnju rekordni iznosi postignuti u Šimanovcima (kvadrat 110 evra) i na teritoriji Novog Sada gde je kompleks od 3,8 hektara koštao 960.000 evra.

Najskuplja kuća prodata je u Brzakovoj ulici na beogradskom Savskom vencu i koštala je 1,15 miliona evra.

Najviša cena kvadratnog metra poljoprivrednog zemljišta bila je u Novom Sadu gde je u Kaću dostigla 25 evra, a najviša ugovorena cena u Kuli odnosno Ruskom Krsturu kada je 102 hektara prodato za 1,3 miliona evra.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala