Najnoviji korona presek u Srbiji: Pozitivne 203 osobe, preminulo dvoje

© Tanjug / TANJA VALICKovid ambulanta u Beogradu
Kovid ambulanta u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U poslednja 24 sata u Srbiji je na virus korona testirano 6.504 osoba, njih 203 bilo je pozitivno, dok su nažalost preminule dve osobe.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“, na respiratorima je 25 pacijenata, što je za tri više u odnosu na sredu.

Na bolničkom lečenju nalazi se 359 osoba, a preminulo je 770.

Podsetimo, juče je od posledica virusa korona preminula jedna osoba, a poslednjih dana svedoci smo kako nam kriva dramatično skače — u sredu je bilo čak 245 pozitivnih od 6.428 testiranih osoba za 24 časa, što je za 100 više nego u utorak, kada se broj duplirao u odnosu na prethodni korona presek.

Zbog pogoršane epidemiološke slike u Srbiji, sutra zaseda Krizni štab za borbu protiv korona virusa, a moguće je razmatranje pet novih mera. Sudeći po jutrošnjim izjavama članova Kriznog štaba, to bi moglo da bude — obavezno nošenje zaštitnih maski i na otvorenom kada dolazi do kontakata, okupljanja da se smanje sa 30 na maksimalno pet osoba ili na popunu zabranu okupljanja, lokalne zabrane kretanja, ne u celoj Srbiji, zatvaranje bioskopa i pozorišta i rigoroznije mere za ulazak u Srbiju.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala